Dajte prioritet svom zdravlju - Paket testova za muškarce starije od 45 godina

Dajte prioritet svom zdravlju - Paket testova za muškarce starije od 45 godina

Starenjem postaje sve jasnije da je zdravlje na prvom mestu i da je važno biti proaktivan u prevenciji potencijalnih zdravstvenih problema. Redovni pregledi i testiranje imaju važnu ulogu u otkrivanju i lečenju osnovnih stanja pre nego što postanu ozbiljniji medicinski problem. Za muškarce starije od 45 godina nudimo paket testova čiji rezultati omogućavaju da se problem otkrije na vreme.  

Hajde da istražimo zašto su ovi testovi važni i kako vam mogu pomoći da održite optimalno zdravlje.

1. Kompletna krvna slika (CBC)

Test kompletne krvne slike obuhvata određivanje broja eritrocita, leukocita, nivo hemoglobina, broj trombocita i njihove indekse. Na osnovu rezultata ovog testa može se otkriti anemija, infekcija i hematološka .oboljenja.

2. Brzina sedimentacije - meri brzinu kojom se eritrociti talože u epruveti tokom određenog vremena. Ovim testom se otkriva upala, kao i prisustvo hroničnih inflamatornih bolesti.

3. Glukoza - praćenje nivoa glukoze u krvi je značajno za otkrivanje dijabetesa i praćenje terapije. 

4. Urea i kreatinin - procenjuju funkciju bubrega, pomažu da se identifikuju potencijalni problemi ili oštećenja.

5. Holesterol - povišeni nivoi holesterola predstavljaju značajan rizik za zdravlje srca. Test holesterola procenjuje ukupni nivo holesterola, kao i HDL (dobar) holesterol, LDL (loš) holesterol i trigliceride. Ova merenja pružaju vredne informacije za procenu kardiovaskularnog zdravlja i sprovođenje preventivnih mera.

6. Testovi funkcije jetre - paket uključuje panel testova za procenu funkcije jetre: AST (aspartat aminotransferazu), ALT (alanin aminotransferazu), gama GT (g-GT) i nivoe bilirubina.

7. CK (kreatin kinaza) - CK test je značajan u proceni zdravlja mišića. Pomaže u identifikaciji poremećaja ili stanja povezanih sa mišićima, omogućavajući ranu intervenciju i odgovarajuće planove lečenja.

8. Ukupni serumski proteini - test ukupnih proteina u serumu meri ukupnu količinu proteina u Vašoj krvi. Abnormalni nivoi proteina mogu ukazivati na različita stanja, uključujući bolesti jetre ili bubrega, neuhranjenost ili poremećaje imunog sistema.

9. PSA (prostata-specifični antigen) - skrining za rak prostate je važan korak u očuvanju zadravlju svakog muškarca. Ovim testom se određuje koncentracija PSA na osnovu čije vrednosti lekar može odlučiti da li je potrebna biopsija prostate.

10. Ispitivanje urina sa sedimentom - analiza urina sa sedimentom pruža uvid u funkciju bubrega i zdravlje urinarnog trakta. Ovaj test pomaže u otkrivanju stanja kao što su kamen u bubregu, infekcije urinarnog trakta ili druge urinarne abnormalnosti.

Briga o svom zdravlju je odgovornost koju ne treba shvatati olako. Redovnim testiranjem možete rano otkriti potencijalne zdravstvene probleme i uspešno započeti lečenje. 

Analize

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

Proizvod je uspešno dodat u vašu korpu za kupovinu!

Moja korpa Poručite