Otkrijte osteoporozu pomoću naših testova!

Otkrijte osteoporozu pomoću naših testova!

Potrebno je voditi brigu o zdravlju kostiju kako bi se održao aktivan i ispunjen način života.  

Hajde da istražimo značaj testova pomoću kojih se mogu otkriti problemi sa koštanim sistemom i na vreme primeniti terapija.

1. Kalcijum - vitalni mineral koji igra ključnu ulogu u održavanju gustine i čvrstine kostiju. Ovim testom se određuje nivo kalcijuma u krvi što omogućava procenu metabolizma kalcijuma  i otkrivanje neravnoteže ili nedostatka. Adekvatan nivo kalcijuma je neophodan za zdrave kosti.

2. Serumski fosfor - još jedan esencijalni mineral koji funkcioniše u kombinaciji sa kalcijumom u održavanju zdravlja kostiju. Ovim testom se određuje nivo fosfora u krvi, što omogućava otkrivanje potencijalne neravnoteže koja može uticati na zdravlje kostiju.

3. ALP (alkalna fosfataza) - enzim koji proizvode različita tkiva, uključujući jetru, kosti i creva. ALP test meri aktivnost ovog enzima u krvi i posebno je koristan u proceni zdravlja kostiju. Povišeni nivoi ALP mogu ukazivati na stanja ili bolesti povezanih sa kostima, kao što su osteoporoza ili tumor kostiju.

4. PTH (paratiroidni hormon) - ima vitalnu ulogu u regulisanju nivoa kalcijuma i fosfora u vašem telu. Abnormalni nivoi PTH mogu ukazivati na poremećaje kao što su hiperparatiroidizam ili hipoparatiroidizam, koji utiču na zdravlje kostiju i mineralni metabolizam.

5. 25-hidroksi vitamin D - neophodan je za apsorpciju kalcijuma i fosfora. Test 25-hidroksi vitamina D meri ukupni nivo vitamina D u krvi, pomažući da se otkrije nedostatak. Nizak nivo vitamina D povećava rizik za nastanak oboljenja kostiju, uključujući i osteoporozu.

Preduzimanje proaktivnih mera za održavanje jakih i zdravih kostiju je važno za vitalnost u starijem životnom dobu.  

Analize

Osteoporoza
-25%
3.890 2.900 RSD
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

Proizvod je uspešno dodat u vašu korpu za kupovinu!

Moja korpa Poručite